Bonita Avenue - Peter Buwalda - Font forlag 2016
Internasjonal presse hyller Peter Buwalda som det nederlandske svaret på Jonathan Franzen, etter hans bemerkelsesverdige debutroman Bonita Avenue. «… men hans fortreffelighet er unik.» presiserer britiske Times, og suksessen som den tidligere journalisten og forlagsmannen opplever, taler for seg selv. Romanen har blitt nominert til tolv litterære priser, vunnet tre og ligget to strake år på nederlandske bestselgerlister. Den legendariske bokhandelen Foyles presenterer dessuten boken som en av de første, store europeiske romaner av det 21. århundre.
I det mørke og underholdende familiedramaet utforsker Buwalda alle de komiske, tragiske og selsomme elementene som til sammen fører til Sigerius-klanens undergang. Forfatteren besøker Oslo 19. og 20. mai 2016.
«På høyde med Jonathan Franzen og Philip Roth» - The Telegraph
«Stor europeisk kunst: Peter Buwalda sprenger den borgerlige familiesagaen» - Die Zeit
«Robust og mørk … de livlige personskildringene er blendende.» - New York Times
«Drivende og kompleks, kompromissløs og sjokkerende.» - Daily Mail
Professor Siem Sigerius er en mann som tilsynelatende lykkes med alt. Han er et anerkjent mattegeni, en populær gjest i TV-programmer, en tidligere mester i judo og en jazz-elskende og omsorgsfull familiefar. Nå tar han sikte på en politisk karriere, men gitt alle hemmelighetene som skjuler seg i hans og familiens fortid, er det kanskje en dårlig idé. En katastrofal eksplosjon i et fyrverkerilager, personlige svik og små løgner, selvmord, Internett-porno og hjemkomsten til en utstøtt og farlig sønn – på rekke og rad melder brokker fra fortiden seg og truer med å underminere hele Sigerius-klanens eksistens.
Peter Buwalda (f. 1971) er en nederlandsk forfatter. Han er tidligere journalist, forlagsredaktør og grunnlegger av det litterære musikktidsskriftet Wah-Wah. Bonita Avenue er hans første roman, opprinnelig utgitt i 2010. Boken ble nominert til hele tolv litterære priser og ble tildelt Academica Debutantenprijs, Selexyz Debuutprijs og Tzumprijs. Romanen lå i to år på nederlandske bestselgerlister og er blitt oversatt til en lang rekke språk.
Harald Anvik