Forlagshuset Commentum
Engwall Pahr-Iversen
I USA er han anerkjent
I Norge er han ukjent
Olai Aslagsson er fra Norge
Man skal ikke tyvlytte. Men noen ganger kan det ikke unngås. Dette skjedde på Hummeren Hotel. Alfred Hauge, forfatter og journalist, intervjuet Olai Aslagsson. Den som overhørte samtalen, var det kjente redaktør og stemmen i NRK Rogaland, Engwall Pahr-Iversen. Et frø ble sådd. Frøet ble til biografien om forfatter Olai Aslagsson. Olai ble født i Stavanger, flyttet til USA og levde sine siste år i Tananger.
Om hundre år er all ting glemt, heter det i et gammelt munnhell. Det skjedde med Olai Aslagsson i Norge.
I USA knyttet han nære vennskapsbånd med Willam Buffalo Bill Cody. Aslagsson sa ofte at nettopp Buffalo Bill hadde vært hans litterære inspirator og fødselshjelper.
Olai Aslagsson har en svært spesiell plass i det norske litterære landskap. Som forfatter var han mye mer kjent og lest på bortebane enn han var på hjemmebane. Hans første roman ble publisert i USA før den ble oversatt og gitt ut i norsk utgave. Aslagssons senere bøker er alle blitt oversatt til flere fremmede språk.
Olai Abrahamsen vokste opp i en familie hvor to av hans søsken også valgte en kunstnerisk karriere. Emil Abrahamsen omtales ofte som den siste jærmaler, mens Peter Sigurth turnerte i hele Skandinavia med sin teatertrupp og med egne diktopplesninger.
Engwall Pahr-Iversen er født i 1944 og tok eksamen ved det første kullet ved Norsk Journalisthøgskole i 1966. Han var blant annet ansvarlig redaktør i Vestfold Arbeiderblad fra 1973-78 og i Rogalands Avis fra 1978-90. Han har også vært tilknyttet NRK som programleder. Pahr-Iversen har skrevet en rekke bøker med lokalhistorisk utgangspunkt.
Boken kan bestilles på
Tittel: BALLADEN OM BUFFALO BILL
BOKFAKTA:
Forfatter: Engwall Pahr-Iversen
ISBN: 9788282332583
Utsalgspris: 298,-
Boken kan bestilles direkte fra forlaget:
Flere fantastiske bøker fra Engwall Pahr-Iversen som er tilgjengelig:
- Bror min
- 80-tallet - slik lokalavisene i Stavanger og Sandnes skildrer det
- 70-tallet - slik stavangeravisene så det
- 60-tallet - slik stavangeravisene så det – Stavanger/Sandnes
- 50-tallet - slik stavangeravisene så det – Stavanger/Sandnes
- Melankoliker som likte å le – Theodor Dahl
- Sanger om Hillevåg
- Stavangerhistorier: fra Holmabran og Haustmarken
- Norijønå – sørijønå: flere fortellinger om folk og fe fra Sandnes
- Mirakelbrødre og klosterjomfruer - glimt fra Stavanger
Mai Britt Hareide