Historien om Ibsen og Munch, Font forlag, 2016
Ibsen malte, Munch skrev. Eller var det omvendt? Det er riktig, begge deler, og de to kunstnerne hadde stor respekt for hverandre. Edvard Munch etterlot seg store mengder skrift, mens Henrik Ibsen på sin side hadde sterke drømmer om å bli maler. I denne gjennomillustrerte praktboken får man en oppdatert introduksjon til begge kunstnerne, i tillegg til at man ser deres kunst i lys av hverandres verker. Historien om Ibsen og Munch utgis på både norsk og engelsk.
"Har De f.eks. nogensinde tænkt på, at replikkerne i et stykke bør have forskellig farve eftersom de siges om morgenen eller aftenen?" - Henrik Ibsen
Henrik Ibsen (1828–1906) og Edvard Munch (1863–1944) er to av de største kunstnere Norge har fostret. Nære venner ble de aldri, men Munch var en stor beundrer av Ibsen: «Når jeg leser Ibsen leser jeg om meg selv», påsto Munch flere ganger. Og Ibsen hadde sans for den unge kunstneren som skapte en rekke motiver inspirert av hans verker.
Temaene de begge arbeidet med krysset hverandre på ulike måter. Om Munch er det sagt at han er en litterær maler, og Ibsen som dramatiker en meget visuell forfatter.
I denne gjennomillustrerte praktboken blir man godt kjent med to kunstnere som begge har satt dype og varige spor i verdenskunsten. Ibsen med verk somEt dukkehjem, Peer Gynt og En folkefiende, mens Munch har gitt oss ekspresjonistiske mesterverk som Skrik og Madonna
Torstein Velsand (født 1976) begynte sitt yrkesliv som redaktør, og har senere livnært seg som oversetter ved siden av å pleie sin lidenskap for eldre tiders litteratur. Velsand er dessuten aktiv musiker, med gitar som hovedinstrument. Hans første egne utgivelse, Edvard Munch, utkom i Fonts serie Norges Nasjonalarv i 2010.
Anna Hovhannisyan