Den eksentriske tante Augusta tar gjerne med barn ut i skogen på leting etter blåklokker og geitrams. Edle Catharina Norman og Vigdis Hjorth har skrevet en bok for barn om spiselige planter i skog og mark.
Tante Augustas ville spiskammer oppmuntrer hele familien til å tenke gjennom hva vi putter i munnen, hvor vi kan finne det og hva vi kan lage av det. Edle Catharina Norman og Vigdis Hjorth har skrevet en bok for barn om spiselige planter i skog og mark.
Hvorfor skal vi kjøpe dyr mat som er produsert på den andre siden av jorden, når det finnes mat i grøftekanten som dessuten ikke har blitt sprøytet med kjemikalier? Dette er mat som ikke har reist langt med båt, bil eller fly som forurenser.
”Vi er opptatt av det som er i naturen fordi det er sunt, kortreist, utrolig godt og har mange forskjellige smaker. Vekstene er økologiske og til og med gratis. Du finner dem overalt - både rundt huset hjemme og midt i byen,” sier Edle Catharina Norman.
Tante Augustas ville spiskammer forteller om hvilke planter du kan spise, hvor du kan finne dem og hva du kan lage av dem. Noen er veldig lette å finne. Kanskje vokser de like i nærheten av der du bor? Andre må du lete lenger etter, men selve letingen er også spennende. En virkelig koselig aktivitet for hele familien.
I boken finner du oppskrifter på uvante og spennende retter. Hva med en fløteis med smak av tunbalderbrå? Eller knaskeklare karamelliserte løvenøtter? Eller forfriskende geiteramssaft? Boken er rikt illustrert, med lettfattelig oversikt over spiselige vekster alle kan finne i norsk natur. Bli kjent med den eksentriske og entusiastiske tante Augusta som mer enn gjerne tar med barn ut i skogen på leting etter blåklokker og geiterams.
Edle Catharina Norman har tidligere gjort suksess med et stort oppslagsverk om spiselige planter i norsk natur. I flere år plukket hun vekster som ble servert i restauranten Maaemo i Oslo.
Vigdis Hjorth står bak noen av våre fremste skjønnlitterær titler i nyere tid, også innenfor barne- og ungdomslitteraturen.
Anna Hovhannisyan