Cappelen Damm
Grøt på ville veier
Grøt handler om gode smaker, om næring og tradisjoner. Men det handler like mye om det sunne, nye og bærekraftige. I boka Grøt - på ville veier finnes hele spekteret av grøt - i alle varianter og for enhver smak.
Forfatterne av Grøt – på ville veier har laget og prøvesmakt alt fra tradisjonell, varm grøt som havregrøt og vassgraut til nye, kalde grøter som grøt med chiafrø og drømmegrøt med sitronyoghurt.
Boka lanseres i dag, på Kampen Bistro kl. 19.00. Forfatterne forteller om boka og gir smaksprøver på grøt. Velkommen!
I tillegg til de over 70 oppskriftene får vi i Grøt på ville veier vite alt vi trenger om basisteknikker for grøtlaging, bløtlegging og koketider og tips på de beste toppingene.
Boka gir dessuten oppskrifter på hva du kan lage av grøtrestene. Hva med bananbrød eller grytebrød?
Boka er lagt opp slik at vi får innblikk i grøttradisjonene i Norge og grøtens betydning i vårt kosthold, og inkluderer en gjestetekst av Astri Riddervold og Bodil Nordjore.
Hanne Buxrud er frilans matskribent og fotograf. Per Sollerman er fotograf med bakgrunn fra restaurantbransjen, med maten, råvarene og menneskene i hovedfokus. Sunniva Dring er produktutvikler for United Bakeries og frilans matstylist. Ann Kristin Wang er frilans matstylist, kokebokforfatter og meddriver av Kampen Bistro i Oslo.
Harald Anvik