Morten Schakenda om boller, brød og tilfeldigheter fra Bakeriet i Lom
ANMELDELSE: Hva er hemmeligheten bak et godt brød? Ingrediensene er jo stort sett de samme, enten du kjøper brødet på Rema 1000 eller i det lokale bakeriet. Hemmeligheten er tid, røper baker Morten Schakenda.
Kokebøker har vi sett nok av. Bakebøker likeså. Likevel er det noe spesielt med "Morten Schakenda om boller, brød og tilfeldigheter fra Bakeriet i Lom". Schakenda har reist rundt hele kloden, både sammen med kokkelandslaget og i egenskap av sitt yrke ved Gastronomisk Institutt. Han har jobbet ved Bagatelle, og har opparbeidet seg et navn innen restaurantbransjen. Likevel var det baker han ville bli. Og det ble han, etter en lang og kostbar prosess mot å etablere Bakeriet i Lom.
Boken gir deg basiskunnskapen om bakverk, i tillegg til en haug med lekre oppskrifter - illustrert av bilder som du nesten kan få lyst til å ta et jafs i. Men boken er også en fortelling om det å være gründer, det å starte for seg selv. Vil Schakenda anbefale noen å starte for seg selv? Svaret er nei! Med mindre de vet hva de går til. Selv fikk han erfare en svært bratt læringskurve. Men det gikk bra. Og det er det viktigste. I så måte fungerer "Morten Schakenda om boller, brød og tilfeldigheter fra Bakeriet i Lom" like mye som inspirasjon for næringsdrivende og entreprenører, som for bakeglade husmødre som har lyst til å perfeksjonere sine kunnskaper innen gjærdeig i ulike varianter.
BOKFAKTA:
Morten Schakenda om boller, brød og tilfeldigheter fra Bakeriet i Lom
Forfattere: John Rørdam,
Pål Rødahl (illustratør)
ISBN: 9788203237157
Katalognr: 8075
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
Format: Innbundet
Trykket: 2009
Utgitt: 2009
Sider: 192
Siri Pedersen
Redaktør -